mercredi 23 juin 2010

La Vièlha se convida als Rescòntres cantats dau Galeison



Amb La fête des violons populaires de Sauve, ai una autra data marcada en roge sus mon agendà, dempuèi la primièra edicion de 2008 :
los Rescòntres cantats dau Galeison, a Saint-Martin de Boubaux (Losera).

Mon Collectiu preferit dels musicaires de Manja Pelós organisa en tota simplicitat aquèla longa dimenjada (del divendres 25 de junh al dimenge 27) a l'entorn "dels cants que pican", cants de las Cevenas e d'enquicòm mai.

L'etnomusica i a la part bèla e la dança e lo cant populars i prenon lor vertadièra plaça, dins l'amistat, la spontaneitat, lo partatge sens faiçon sus la plaça del vilatjòt que la vista cabuça sus las montanhas cevenòlas.
Los contes seran pas desoblidats que lo tème dels Rescòntres es :
"La Vièlha se convida !"


Aquesta annada, encara un program afriscaire amb un talhièr de cant etnografic animat per Pierre Laurence qu'evocarà sos rescòntres amb Marie Célérien, nascuda en 1900 e un concert omenatge a Marinette et Marcel Volpellière lo divendres.
Lo lendeman, fin del talhièr lo matin per deissar la plaça a una taula redonda amb Pierre Laurence, Nicole Coulomb, Claudette Castell, Caroline Darroux, Aimée Sabatier.
La contaira tunisiana Mounira M'Kadmi nos regalarà abans l'aperitiu-repais jos las platanas, amb la Mal Coiffée e le Choeur de la Roquette vengut d'Arle.
E plan segur, lo dissabte al ser, lo balèti a la votz ont cadun se pòt convidar amb sa(s) cançon(s) per balhar lo vam als dançaires jos las estèlas de la nuèit d'estiu (i cal creire, arriba...)...
Dimenge, la Galeisonada, es a dire lo picnic e la passejada aval a la ribièra, al pè de la Fage...

Per ne saupre mai, es aquí !
Entressenhas e inscripcions :
tornamai@yahoo.fr
06 98 81 62 69

Lo dessenh  es de Sam Bouchet, adieu l'amic !

Aucun commentaire: